×

info telefon +385 1 46 10 225 * * Jedinstven broj za sve Poliklinike

Nova usluga u Poliklinici Bagatin – Psihološko savjetovanje 01. srpanj 2020.

Novosti

Nova usluga u Poliklinici Bagatin – Psihološko savjetovanje

Briga o sebi najvažnija je, kako na vanjskom sebi u čemu smo već godinama prvi odabir naših klijenata, tako i na unutarnjem sebi. 

Period samoizolacije mnoge je potaknuo na dodatna razmišljanja te na želju i potrebu za radom na sebi - a upravo je to područje u kojem vam psiholog može biti najveća podrška. Zbog toga smo u ponudu Poliklinike Bagatin uvrstili novu uslugu psihološkog savjetovanja za koju vjerujemo da vam može pomoći da postanete bolja, ma najbolja verzija sebe!

 

Zašto ići na psihološko savjetovanje?

Ići psihologu ne znači da s vama nešto nije u redu. Upravo suprotno, znači da tražite jasnoću u nekim područjima svog života, da želite prekinuti negativne obrasce, naučiti nove načine rješavanja teških situacija, da ste jednostavno fokusirani na svoj osobni rast i razvoj.

Dosadašnji uobičajeni načini nošenja sa stresom i problemima možda više nisu odgovarajući ili primjenjivi na neke situacije. Vanjska pomoć stručne osobe u takvim situacijama dobrodošla je kako biste probleme uspjeli sagledati iz različitih perspektiva te uz to naučili nove vještine ili strategije suočavanja.

 

Na kojim poteškoćama možete raditi u Poliklinici Bagatin?

  • smetnje raspoloženja (npr. sniženo raspoloženje)
  • poteškoće uzrokovane osjećajima anksioznosti, straha i stalne zabrinutosti (npr. socijalna anksioznost, fobije, panika, opsesivno-kompulzivne smetnje)
  • psihosomatske tegobe (tjelesne tegobe povezane s psihičkim stanjima)
  • smetnje uzrokovane intenzivnim doživljajima ljutnje
  • poteškoće spavanja
  • pomoć u mršavljenju (uz podršku nutricionistice Poliklinike Bagatin)
  • suočavanje s različitim životnim stresovima (npr. problemi na poslu, problemi u odnosima s drugima, problemi uzrokovani kožnim promjenama i sl.)

 

Inicijalni intervju

Važan korak prije početka procesa psihološkog savjetovanja je inicijalni intervju. Tijekom ovog ugodnog razgovora psiholog zajedno s klijentom nastoji što bolje definirati problematike na kojima klijent želi raditi te njihov intenzitet. 

Proći ćete kroz niz pitanja koja služe za prikupljanje podataka o samom problemu, njegovom nastanku, situacijama u kojima se javlja, načinima na koje se očituje u mišljenju, ponašanju i emocionalnom doživljavanju, kao i o utjecajima koji ga pojačavaju ili smanjuju. Također, psiholog će utvrditi i vaša očekivanja od same terapije te ćete definirati konkretne ciljeve zajedničkog rada.

Metode koje inače psiholog koristi u svom radu vezane su uz njegovo terapijsko usmjerenje. U Poliklinici Bagatin, pristup  se bazira na Kognitivno-bihevioralnoj terapiji (KBT) koja je ujedno jedan od najzastupljenijih pristupa. Prema ovom pristupu, misli, emocije i ponašanje su međusobno povezani. Ono što dovodi do pojave određene emocije i načina ponašanja nije sama situacija koju proživljavamo, već način na koji mi percipiramo tu situaciju. Iz tog razloga različiti ljudi mogu na različite načine reagirati u istoj ili sličnoj situaciji.

 

Psihološko savjetovanje

 

Tko je vaš terapeut?

Naša psihologica Vedrana Palavra studij psihologije završila je na Hrvatskim studijima pri Sveučilištu u Zagrebu kao najbolja studentica u generaciji, a trenutačno se usavršava u području kognitivno-bihevioralne terapije pri Hrvatskom udruženju za bihevioralno-kognitivne terapije (HUBIKOT).

Članica je Hrvatske psihološke komore i Hrvatskog udruženja za bihevioralno-kognitivne terapije. Bavi se znanstveno-istraživačkim radom te je koautor nekoliko znanstvenih članka iz područja kognitivne psihologije. Iskustvo rada stekla je tijekom studentske prakse u Psihijatrijskoj bolnici Vrapče te na fakultetu kao vanjski suradnik na kolegijima Kognitivne psihologije i Psihologije obrazovanja.

U privatnom sektoru bavi se savjetodavnim radom zaposlenika prema principima kognitivno-bihevioralne terapije te osmišljavanjem i održavanjem edukacija na temama važnima za poticanje i održavanje psihološke dobrobiti. Također, Vedrana brine i o mentalnoj higijeni klijenata i zaposlenika Poliklinike Bagatin. Svojim znanjem, toplinom, smislom za humor i pažnjom pomaže svojim klijentima postati najbolja verzija sebe.

 

Važno je napomenuti da je psihološko savjetovanje strogo povjerljiv proces na koji je svaki psiholog obavezan Kodeksom etike psihološke djelatnosti.  

 

Za inicijalni razgovor s našom psihologicom možete se direktno naručiti ovdje, a sve dodatne odgovore o psihološkom savjetovanju  možete postaviti našem call centru na broj 01 4610 225 ili na info@bagatin.hr

 

Besplatne online konzultacije s našim doktorima

Pošaljite upit

Obratite nam se s povjerenjem

telefonski na broj +385 1 46 10 225 ili prijavom na naš online obrazac!

Zatražite svoj termin za konzultacije, zahvat ili tretman putem našeg sigurnog online obrasca.
Naše osoblje kontaktirati će Vas u roku 24 sata putem telefona ili maila, i ponuditi termin koji Vam najviše odgovara.

Ostavite poruku

Odaberite datoteku (nije obavezno)

Ispunjenjem ove forme će Vas, u roku od 24h, kontaktirati naš pozivni centar za dogovor Vašeg termina.

* Sve podatke koje nam ostavite putem obrasca čuvamo u najstrožoj tajnosti

Radno vrijeme

Green Gold Tower
Pon - Pet 08:00 - 20:00h
Donji grad
Pon - Pet 08:00 - 20:00h
Dioklecijan Hotel & Residence
Pon - Pet 08:00 - 20:00h
Telefon:* +385 1 46 10 225
* Jedinstven broj za sve Poliklinike
Email: info@bagatin.hr

Naša web-stranica upotrebljava kolačiće kako bismo Vas zapamtili i razumjeli kako upotrebljavate našu web-stranicu. Ako se ne slažete s našom upotrebom kolačića, promijenite svoje preferencije u "postavkama kolačića". Ovdje možete pročitati više o kolačićima. U suprotnom, slažete se s upotrebom kolačića onako kako su trenutačno postavljeni.